trädgårdskurser

BLOMSTERKURS            PROVA PÅ KURS/4 DAGARS KURS          TRÄDGÅRDSKURSER          FÖRETAGSEVENT         MÖHIPPA   

3 DAGARSKURS I TRÄDGÅRDSDESIGN 27-29 MAJ

Trädgårdsdesign – skapa din drömträdgård! Få verktygen till att skapa trädgårdsrum att trivas i.

Kursen omfattar tre dagar. Frukost, lunch och fika ingår alla dagar. I avgiften ingår även kurskompendium och allt nödvändigt material. Meddela oss ev. matallergier genom att fylla i meddelande i själva bokningen på denna hemsida.

27-29 MAJ (Måndag - Onsdag))
Tider: 9.00-16.00
Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup

TRÄDGÅRDSDESIGN / 27-29 MAJ

Pris:
3 995 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Platser finns
Trädgårdsdesign – skapa din drömträdgård!
Få verktygen till att skapa trädgårdsrum att trivas i.
 
Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av trädgård och design men vill få ytterligare kunskap och verktyg för att kunna planera din drömträdgård. Du får teoretiska baskunskaper och vi gör praktiska övningar i skön miljö samt på i Jakriborg.
 
Under tre intensiva och roliga kursdagar vill vi ge dig verktyg och insikt i alla de beslut som bör tas när man bygger upp en funktionell och vacker trädgård. Beslut som gör att du får hållbara lösningar som funkar, samt en prunkande trädgård att njutas året om med familj och vänner, såväl som en plats för själslig avkoppling. Du använder din egen trädgård som utgångspunkt i våra praktiska övningar. (Du kan få en fallstudie av oss.) Kursen är kravlös, du behöver inte ha förkunskaper om växter eller vara duktig på att rita! Workshops varvas med föreläsningar och personlig handledning. Se fram emot inspirerande dagar som sätter fart på dina idéer och din kreativitet!
 
Kursinnehåll:
Trädgårdsinspiration – hur man väljer och skapar ett trädgårdstema
Trädgårdsplanering – identifiera och lösa problem i trädgården
Ritningar – du lär dig mätteknik och hur man gör olika ritningar och beräkningar
Växtval – hur tänka utifrån växtplatsen och hur man kombinera växter
Designprinciper – hur man skapar rum i trädgården, kombinerar material, trollar med perspektiv, samt färglära
 
Du får även tips om var du bäst placerar växthuset, hur man ska tänka kring uteplatser, att designa med krukor, var anlägga köksträdgården och hur man får en vacker trädgård året om!
 
Vi är glada att kunna presentera Karina Brozinic som er kursledare! Med värme och en stor dos av humor har hon spritt kunskap i flera populära trädgårdskurser på Ingvar Strandhs blomsterskola. Karina jobbar som webbredaktör åt tidningen Allt om Trädgård, där hon även är reseledare på flera av deras trädgårdsresor över hela världen. Med gedigna kunskaper som trädgårdsingenjör och brinnande engagemang i många trädgårdsföreningen har hon nu sin givna plats i styrelsen på Riksförbundet svensk trädgård.
I kursavgiften ingår allt nödvändigt material samt frukost, lunch och fika.
Välkommen

INSPIRATIONSKURSER 18.30-21.30

FROSSA I KRYDDVÄXTER / 23 APRIL

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Fullbokad
Våga komma igång med kryddodling! Kryddväxter är tacksamma och kräver väldigt lite skötsel, men ger stor utdelning. Kryddor är även vackra och älskas av pollinerande bin, så odla dem i mängder. Vi går igenom de populäraste kökskryddorna, hur de odlas på friland och i krukor, och du får tips om hur du bäst skördar och tar tillvara på dem.
 
Tid: 3 timme inkl. fikapaus och frågestund

PRUNKANDE RUMSVÄXTER 30 APRIL

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Fullbokad
Unik kurs som ingår i floristutbildningen erbjuds nu dig som vill lyckas med krukväxterna.
 
 
Vi har anpassat momenten om krukväxter som våra florister får i sin utbildning till dig som älskar att ha mycket rumsväxter hemma och på balkongen. Lär dig ge de bästa förutsättningarna för en levande planta och få starka prunkande rumsväxter året om! Du får tips om bevattning, näring och den viktiga jorden och val av kruka. Vi tittar även på hur man kan placera växter i ett rum för att de ska få rätt mängd ljus och skapa mikroklimat. Självklart får du lära dig hur du skyddar dina raringar från skadedjur och sjukdomar.
 
Tid: 3 timme inkl. fikapaus och frågestund (ta gärna bilder på din trädgård i mobilen)

välkommen till jakriborg

Nu har vi flyttat vår kursverksamhet till fantastiska Jakriborg.
För den som inte känner till denna lilla pärla, är Jakriborg en Hansainspirerad stadsdel i Hjärup, en liten bit från Lund.

Hit tar man sig lätt med pågatåg från Malmö eller Lund på några få minuter. Väl vid stationen i Hjärup går man till oss skolan på 3-4 minuter. Väljer man bilen finns det gott om Parkeringsplatser som är gratis. Välj Gästparkeringen, undvik Tempos parkering samt boendeparkering längs gatorna där p-tillstånd krävs. Här finns även matbutik, café och restauranger.
 

I våra nya lokaler har vi lyckats skapa en "varmare" atmosfär som vi hoppas ska inspirera besökaren. Passa på att ta en titt i vår nya butik.
Välkomna

Om våra kurser

Visst är vi väl många som drömmer om att få vara florister och skapa med färg och form. Självklart är det en stor skillnad mellan att vara florist till yrket och att vara sin egen husflorist när inspirationen infinner sig, eller man vill göra en vacker dukning för gästerna.

Våra kurser är till för att inspirera och ta del av konkreta tekniker, tips och idéer man har nytta av vid många tillfällen.
På kurserna gör vi oftast 2 olika blomsterarbeten om inget annat anges. Blomsterskapelserna får man ta med sig hem efter kursen (Gäller ej prova på kurs då vissa arbetens får tas med hem)
Allt material, undervisning samt kaffe och kaka ingår i kursavgiften.
Inga förkunskaper krävs och kurserna passar de flesta.

Kursbokning sker här på hemsidan. Betalning av kursen sker direkt på sidan med kort, mot faktura eller med presentkort.   Vi vill göra dig uppmärksam på att vi på kurserna kan komma att använda blommor med stark doft samt material som överkänsliga / allergiker kan besväras av.
Notera att eventuella bilder ej representerar de exakta arbetena som görs på kurserna. Bilderna är för inspiration. Material och färger beskrivna i de olika kurserna kan variera beroende på tillgång.

Alla bokning till våra kurser är bindande. Notera våra köpvillkor som du hittar under "köpvillkor" i kassan vid utcheckning. I och med att du genomför köpet har du accepterat våra villkor för kursbokning.
.   .