tRÄDGÅRDSKURSER 2018

nYHET inför hösten
 kURS I TRÄDGÅRDSDESIGN 3-5 OKTOBER

Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av trädgård och design men vill få ytterligare kunskap och verktyg för att kunna planera din drömträdgård. Du får teoretiska baskunskaper och vi gör praktiska övningar i skön miljö samt på skolan i  Jakriborg.
 
 
Under tre intensiva och roliga kursdagar vill vi ge dig verktyg och insikt i alla de beslut som bör tas när man bygger upp en funktionell och vacker trädgård. Beslut som gör att du får långsiktiga ekonomiska lösningar som funkar, samt en prunkande trädgård att njutas året om med familj och vänner, såväl som en plats för själslig avkoppling. Du använder din egen trädgård som utgångspunkt i våra praktiska övningar. (Du kan få en fallstudie av oss.) Kursen är kravlös, du behöver inte ha förkunskaper om växter eller vara duktig på att rita! Workshops varvas med föreläsningar och personlig handledning. Se fram emot inspirerande dagar som sätter fart på dina idéer och din kreativitet!
 
Kursinnehåll:
 
Trädgårdsinspiration – hur man väljer och skapar ett trädgårdstema
Trädgårdsplanering – identifiera och lösa problem i trädgården
Ritningar – du lär dig mätteknik och hur man gör olika ritningar och beräkningar
Växtval – hur tänka utifrån växtplatsen och hur man kombinera växter
Designprinciper – hur man skapar rum i trädgården, kombinerar material, trollar med perspektiv, samt färglära
 
Du får även tips om var du bäst placerar växthuset, hur man ska tänka kring uteplatser, att designa med krukor, var anlägga köksträdgården och hur man får en vacker trädgård året om!
 
Vi är glada att kunna presentera Karina Brozinic som er kursledare! Med värme och en stor dos av humor har hon spritt kunskap i flera populära trädgårdskurser på Ingvar Strandhs blomsterskola. Karina jobbar som webbredaktör åt tidningen Allt om Trädgård, där hon även är reseledare på flera av deras trädgårdsresor över hela världen. Med gedigna kunskaper som trädgårdsingenjör och brinnande engagemang i många trädgårdsföreningen har hon nu sin givna plats i styrelsen på Riksförbundet svensk trädgård.
 
 
Information
Kursen omfattar tre dagar. Frukost, lunch och fika ingår alla dagar. I avgiften ingår även kurskompendium och allt nödvändigt material. Meddela oss ev. matallergier genom att fylla i meddelande i själva bokningen på denna hemsida.

3-5 Oktober (Onsdag-Fredag)
Tider: 9.00-16.00
Plats: Ingvar Strandhs Blomsterskola, Köpmannagatan 23A i Jakriborg / Hjärup, samt ännu ej fastställd plats för praktisk del.

TRÄDGÅRDSDESIGN / 3-5 OKTOBER

Pris:
3 995 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
3 dagars kurs i trädgårdsdesign
Kursen vänder sig till dig som har ett stort intresse av trädgård och design men vill få ytterligare kunskap och verktyg för att kunna planera din drömträdgård. Du får teoretiska baskunskaper och vi gör praktiska övningar i skön miljö och på blomsterskolan i Jakriborg.

välkommen till jakriborg

Nu har vi flyttat vår kursverksamhet till fantastiska Jakriborg.
För den som inte känner till denna lilla pärla, är Jakriborg en Hansainspirerad stadsdel i Hjärup, en liten bit från Lund.

Hit tar man sig lätt med pågatåg från Malmö eller Lund på några få minuter. Väl vid stationen i Hjärup går man till oss skolan på 3-4 minuter. Väljer man bilden finns det gott om Parkeringsplatser som är gratis. Välj gästparkeringen och undvik Tempos parkering samt boendeparkering längs gatorna. Här finns även matbutik, café och restauranger.
 

 I våra nya lokaler har vi lyckats skapa en "varmare" atmosfär som vi hoppas ska inspirera besökaren. Passa på att ta en titt i vår nya butik.
Välkomna