blomsterkurser

Vårt samhälle ser inte ut som vanligt pga panemin. Därför ser även vårt kursprogram annorlunda ut, men vi tror att vi är många som bara längtar efter göra något kul och kreativt. Vårens kursprogram är betydligt mer återhållsamt än vanligt och upplägget är att själva kursen sker online. Något vi fick möjlighet att prova under julen med mycket positiva kommentarer från de ca 500 privatpersonerna och företag som valde vår "Blomsterbox". Se nedan hur upplägget är:

1. Välj vilken kurs du vill boka. Alla kurser är online
2. Hämta allt material hos oss i Jakriborg. Blommor, underlag och tillbehör får du med dig hem.
3. Starta kursfilmen när det passar dig. Lösenordet får du med dig vid avhämtning av materialet.
 

MIDSOMMAR

Pris:
595 kr
Inkl. 25% Moms
Fullbokad
En härlig och inspirerande kurs på temat "Midsommar"
På denna kurs gör vi 3 arbeten. En härlig bordsdekoration i vitt, rosa och rött med inslag av ängsgrän, nypotatis vilket tillsammans skapar en underbar midsommarkänsla. Arbete 2 blir en vacker midsommarkrans till håret. Förvara kransen fuktad i en påse i kylen så håller den fint till midsommarafton. Slutligen gör vi en liten men söt midsommarbukett i klassiska midsommarfärger.

Avhämtning av allt material sker Onsdag 23 Juni, 16.00-18.00 på Ingvar Strandhs Blomsterskola i Hjärup. Du får även en kod för att komma åt själva kursfilmen.
Kursfilmen läggs upp på hemsidan den 23 Juni och ligger uppe 3 dagar. Du kan se den flera gånger.

Vill du inte gå kursen direkt skall du förvara dina blommor kallt och i vatten.
(Bilder endast för inspiration)

SOMMARTRÄDGÅRDSMAGI

Pris:
595 kr
Inkl. 25% Moms
Fullbokad
I denna härliga, trädgårdsinspirerade kurs ingår den oumbärliga blomsterfakiren som gör den enkelt att skapa blomstermagi.
Arbete 1: Vi skapar ett härligt arrangemang med trädgårdsblommor. Detta gör vi med hjälp av blomsterfakiren.
Arbete 2: En "bak-och-fram"-bukett vilket innebär att vi börjar med att skapa en bladmanschett och arbetar oss in i buketten. Ett roligt och annorlunda sätt att skapa en bukett.

Avhämtning av allt material sker Onsdag 16 Juni mellan 16.00-18.00 på Ingvar Strandhs Blomsterskola i Hjärup. Du får även en kod för att komma åt själva kursfilmen.
Kursfilmen läggs upp på hemsidan den 16 Juni och ligger uppe 3 dagar. Du kan se den flera gånger.

Vill du inte gå kursen direkt skall du förvara dina blommor kallt och i vatten.
(Bilder endast för inspiration)

exklusiv prova på kurs. endast 15 platser
kursen sker fysiskt på blomsterskolan

PROVA PÅ KURS / 6 - 8 JULI

Pris:
4 995 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Att jobba som florist är underbart! Att dagligen få arbeta i miljö fylld av det vackraste som finns, blommor, är det många som drömmer om. Vår prova på-kurs är en perfekt introduktion till yrket och en komplett kurs för att bli sin egen florist för "husbehovet"

Under prova på kursen lär vi ut tekniken bakom sk. spiralbundna buketter vars syfte är att få maximal volym i en bukett med få stjälkar. Vi lär oss komponera buketter och dekorationer där de olika blommornas karaktär och uttryck är i fokus. Vi lär oss att arbeta med färg och form samt att varuvårda blommorna för en lyckad och hållbar blomsterupplevelse.

Kursens innehåll:
Varuvård
Snitteknik
Buketteknik
Dekorationsteknik
Färg & Formlära

Tider:
6 - 8 Juli 2021
Tis - Tors  9.00 - 16.00

I avgiften ingår allt material samt fika. Behöver du specialkost? Medtag egen lunch. Microugnar, kylskåp, tallrikar, glas, bestick finns på skolan

välkommen till jakriborg

Nu har vi flyttat vår kursverksamhet till fantastiska Jakriborg.
För den som inte känner till denna lilla pärla, är Jakriborg en Hansainspirerad stadsdel i Hjärup, en liten bit från Lund.

Hit tar man sig lätt med pågatåg från Malmö eller Lund på några få minuter. Väl vid stationen i Hjärup går man till oss skolan på 3-4 minuter. Väljer man bilen finns det gott om Parkeringsplatser som är gratis. Välj Gästparkeringen, undvik Tempos parkering samt boendeparkering längs gatorna där p-tillstånd krävs. Här finns även matbutik, café och restauranger.
 

I våra nya lokaler har vi lyckats skapa en "varmare" atmosfär som vi hoppas ska inspirera besökaren. Passa på att ta en titt i vår nya butik.
Välkomna

Om våra kurser

Visst är vi väl många som drömmer om att få vara florister och skapa med färg och form. Självklart är det en stor skillnad mellan att vara florist till yrket och att vara sin egen husflorist när inspirationen infinner sig, eller man vill göra en vacker dukning för gästerna.

Våra kurser är till för att inspirera och ta del av konkreta tekniker, tips och idéer man har nytta av vid många tillfällen.
På kurserna gör vi oftast 2 olika blomsterarbeten om inget annat anges. Blomsterskapelserna får man ta med sig hem efter kursen (Gäller ej prova på kurs då vissa arbetens får tas med hem)
Allt material, undervisning samt kaffe och kaka ingår i kursavgiften.
Inga förkunskaper krävs och kurserna passar de flesta.

Kursbokning sker här på hemsidan. Betalning av kursen sker direkt på sidan med kort, mot faktura eller med presentkort.   Vi vill göra dig uppmärksam på att vi på kurserna kan komma att använda blommor med stark doft samt material som överkänsliga / allergiker kan besväras av.
Notera att eventuella bilder ej representerar de exakta arbetena som görs på kurserna. Bilderna är för inspiration. Material och färger beskrivna i de olika kurserna kan variera beroende på tillgång.

Alla bokning till våra kurser är bindande. Notera våra köpvillkor som du hittar under "köpvillkor" i kassan vid utcheckning. I och med att du genomför köpet har du accepterat våra villkor för kursbokning.
.   .